Címlap

Tök receptek

Íme néhány recept, amelynek a nagydobosi sütőtök az alapanyaga. Ha kivácsi, hogy még mi készülhet a nagydobosi sütőtökből, látogasson el a fesztiválra és kóstolja meg.

 

 

NAGYDOBOSI SÜTŐTÖK EGYTÁL

 

Hozzávalók:

1 kisebb csirke,

75 dkg NAGYDOBOSI SÜTŐTÖK,

1 fej vöröshagyma,

1 evőkanál liszt,

kevés gyömbér,

4 evőkanál olaj,

kevés kakukkfű,

2 babérlevél,

2 dl csontlé,

törött bors,

Só,

fél citrom leve.

 

A csirkehúst és a meghámozott NAGYDOBOSI SÜTŐTÖK-öt kis kockákra vágjuk. A lisztet összekeverjük a gyömbérporral és rászórjuk a tökre. Elkeverve állni hagyjuk. A hagymát kockákra vágjuk. Az olajban gyorsan átsütjük a húst, majd kivesszük. Ezután a hagymát és a tököt tesszük az olajba, és 10 percig pároljuk. Kakukkfűvel, borssal, sóval, babérlevéllel fűszerezzük, hozzáadjuk a csontlét és a húst. Fedő alatt 40 percig /kuktában 15 perc / pároljuk. Végül citromlével ízesítjük. Tehetünk bele tejfölt is.

 

 

 

TOJÁSOS NAGYDOBOSI SÜTŐTÖKSALÁTA

 

Hozzávalók:

50 dkg megtisztított NAGYDOBOSI SÜTŐTÖK,

1 kis üveg pácolt gyöngyhagyma,

10 dkg marinál paprika,

4 kemény tojás,

1 doboz mirelit majonéz,

2 dl tejföl,

só,

egy kevés citromlé,

csipetnyi cukor,

1 csokor finomra vágott metélőhagyma.

 

Kockára vágjuk a NAGYDOBOSI SÜTŐTÖK-öt és sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Ha kihűlt, összekeverjük a leszűrt gyöngyhagymával, a csíkokra vágott marinál paprikával, három nagy kockára vágott kemény tojással meg a tejföllel hígított citromlével, porcukorral, metélőhagymával ízesített majonézzel.

Salátástálba öntjük és tetejét negyed cikkekre vágott kemény tojással szépen kidíszítjük.

 

 

 

TÖKKRÉMES RÉTES

 

Körülbelül 1, 5 kg NAGYDOBOSI SÜTŐTÖK-öt megsütünk, húsát áttörjük, majd elkeverjük egy fél csomag vaníliás cukorral, 4 evőkanál cukorral, 4 tojássárgájával, fél citrom levével és reszelt héjával.

Két tojásfehérjét habbá verünk 5 dkg porcukorral, elkeverjük 2-3 evőkanál darált dióval és tökkrémmel.

A réteslapot megzsírozzuk, bőven megszórjuk morzsával vagy búzacsírával, s miután széles csíkban ráraktuk a tölteléket, lazán felsodorjuk.

A tetejét is megkenjük zsírral.

Pirosra sütjük.

Amennyiben véleményed információd van a fenti tartalommal kapcsolatban, vagy csak szeretnél valamit hozzáfűzni, kérünk, hogy ne tartsd magadba. Az oldalra bejelentkezve az alábbi formon hozzászólásokat hagyhasz ehhez a tartalomhoz!

Hozzászólások

Beküldő: fezstival_admin. Beküldés időpontja: cs, 08/01/2013 - 10:14.

Ez egy első hozzászólás